Kickoff Stedenreizen

Aanbod


Kickoff Stedenreizen

De mooiste reizen voor de laagste prijzen
Informatie en aanbod

Antwerpen

Antwerpen is een stad in het Belgische Vlaanderen. Inwoners 465.000. De stad ligt aan de rivier de Schelde. Antwerpen is dé stad om er eventjes tussenuit te gaan. Je kunt een dagje heen en weer gaan, maar ook makkelijk een heel weekend blijven. Redenen om naar de Belgische stad af te reizen, zijn er genoeg. Zo kun je er fantastisch shoppen, heerlijk eten en drinken én genieten van de werken van de beroemdste inwoner van Antwerpen, Peter Paul Rubens. Het makkelijkste oriëntatiepunt in Antwerpen is de Grote Markt . Hier krijg je meteen een goede indruk van het historische centrum. En, wat ook handig is, de VVV van Antwerpen zit er. Altijd makkelijk dus als je nog op zoek bent naar een stadsplattegrond en folders van de stad. Vervolgens zit je overal dichtbij. Zo kun je naar de Meir lopen, een ellenlange winkelstraat, waar je alle grote, vaak Nederlandse, winkelketens vindt.

Tips voor een bezoek aan Antwerpen: Het Rubenshuis, De Joodse wijk, De Dierentuin, Quartier Latin, Winkels van Gucci en Louis Vuitton, Onze Lieve Vrouwe Kathedraal, de bioscoop en de vele bonbon shops.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 95,- p.p.
Athene

De grootste stad en hoofdstad van Griekenland. Inwoners: ruim 3,1 miljoen. Athene is de oudste wereldstad van Europa en geldt als de bakermat van moderne beschavingen. Door het hele oude centrum vind je overblijfselen van zuilengalerijen, antieke theaters en andere monumenten. Bijna iedereen kent wel een plaatje van de Akropolis . Dit is een 156 meter hoge tafelberg met daarop ruïnes, vooral zuilengalerijen. De locaties van alle andere bezienswaardigheden worden aangeduid als noord, zuid, west of oost van de Akropolis . Aan de voet van de Akropolis , aan de noordkant, ligt de wijk Plaka , met haar smalle, soms steil oplopende straatjes. Een andere aanrader is de Lykavittós heuvel . Dit is de hoogste heuvel van de stad ( 277 meter hoog) met een fantastisch uitzicht.

Tips voor een bezoek aan Athene: Akropolis, Lykavittos heuvel, de wijk Plaka, het Exarchia plein, de Olympische stadions en Possidonos Avenue.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 215,- p.p.


Barcelona

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje. Inwoners 1,63 miljoen. De stad ligt aan de Middellandse Zee. Barcelona is de hoofdstad van Catelonië en de Catalaanse taal. Een stad vol van architectonische hoogstandjes van Antoni Gaudí, verschillende topmusea en eindeloze winkelmogelijkheden. Het toeristisch centrum van de stad is zonder twijfel De Ramblas . Op deze wandelpromenade zie je anderhalve kilometer lang straattheater, restaurants en bars. Nog leuker: de Barri Gòtic en El Raval . Deze twee wijken vind je aan weerszijden van De Ramblas . In de wijken zitten goede (tapas)restaurants, broodjeszaken, cafés, terrassen, historische pleintjes en boetiekjes. De stad staat ook bekend om haar voetbalclubs, F.C. Barcelona en R.C.D. Espanyol.

Tips voor een bezoek aan Barcelona: Las Ramblas, Camp Nou (F.C. Barcelona), Barri Gotic, El Raval, De kerk Sagrada Familia van Antoni Gaudi

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 225,- p.p.

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van zowel het oude als het nieuwe Duitsland en de grootste stad van het land. Inwoners: 3.42 miljoen. De rivier de Spree stroomt door de stad, tevens staat Berlijn bekend als een van de groenste steden van Europa. De stad is geliefd vanwege haar hippe en trendy wijken, tevens vanwege de vele historische gebouwen en gebeurtenissen. Om de geschiedenis van Berlijn kan niemand heen. Een kleine 30 jaar was de Koude Oorlog zichtbaar door de Muur die West-Berlijn van Oost-Berlijn scheidde.

Tips voor een bezoek aan Berlijn: de Berlijnse Muur, de rivier de Spree. Kreuzberg, de Brandenburger Tor , de Siegessäul, Unter den Linden , Kurfürstendamm , de Holocaust-Mahnmal , de Gedächtniskirche , De Rijksdag , Slot Charlottenburg . Tiergarten , het Museumeiland , het Pergamon Museum, de Potsdamer Platz en Checkpoint Charlie .

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 95,- p.p.Boedapest

Boedapest is de hoofdstad en veruit de grootste stad van Hongarije. Inwoners: ongeveer 1.71 miljoen. Boedapest ontstond uit een fusie tussen de steden Boeda en Pest. Boeda is gebouwd op heuvels, Pest ligt op een vlakker landschap. Als je vervolgens onthoudt dat de Donau tussen beide stadsdelen door stroomt, heb je meteen een aardig beeld van de stad. Heel overzichtelijk allemaal.

Tips voor een bezoek aan Boedapest: de Burchtheuvel, Pest, Het parlementsgebouw, de Gellertberg, de Matthiaskerk, de Sint Stefanusbasileik, de thermaal waterbronnen en het Margaretha-eiland, midden in de Donau.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 215,- p.p.Brussel

Brussel is de hoofdstad van België. Inwoners: ruim 845.000 duizend. De voertaal in de Belgische hoofdstad is voornamelijk Frans, maar bij de meesten is ook het Nederlands goed bekend. Voor mensen die iets anders willen dan Nederland maar niet veel willen reizen is de hoofdstad van Europa een ideale Bourgondische reisbestemming.

Tips voor een bezoek aan Brussel: het Atomium, Manneke Pis, de Grote Markt, het Jubelpark, het Stripmuseaum, het Vossenplein en De Marollen.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 95,- p.p.Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland. Inwoners: ruim 515.000. De rivier Liffey stroomt dwars door de stad. Genieten van de Ierse gemoedelijkheid en gastvrijheid staan garant bij ene bezoek aan Dublin.

Tips voor een bezoek aan Dublin: The National Gallery of Ireland , de Bram Stoker Dracula Experience , de pubs, de Guinnes Brouwerij, Temple Bar , Ha'penny Bridge en Dublin Castle .

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 175,- p.p.Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Inwoners: 455.000. Edinburgh is gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de Schotse oostkust. De straatjes in het oude centrum zijn klein en smal, rond zwartgeblakerde kerktorens cirkelen vogels en het wolkendek is meer dan eens dreigend. Je ziet de groene, vulkanische rotsenformaties vanuit verschillende punten in de stad.

Tips voor een bezoek aan Edinburg: Edinburgh Castle , Castle Rock, de Griekse akropolis op Calton Hill, de Royal Mile , het Palace of Holyroodhouse , de Grassmarket en Cockburn Street

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 185,- p.p.Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland. Inwoners: ongeveer 685.000. Glasgow is niet de hoofdstad van Schotland, dat is Edinburgh. Glasgow kent weinig historische gebouwen en staat voornamelijk bekend om haar twee grote voetbalclubs, Glasgow Rangers en Celtic Glasgow. Kun je echt niet zonder al die mooie gebouwen en cultuur? Combineer Glasgow dan met Edinburgh. Deze steden zijn op nog geen uur autorijden van elkaar verwijderd.

Tips voor een bezoek aan Glasgow: de Kelvingrove Art Gallery and Museum , Museum ontwerper en architect Charles Rennie Mackintosh (1868-1928), Buchanan Street, Ibrox (Rangers), Celtic Park, Hampdem Park (National Stadium), de Princess Mall, Ashton Lane

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 175,- p.p.Keulen

Keulen is de vierde stad van Duitsland. Inwoners: 995.000 duizend. De stad ligt aan de Rijn in het Ruhrgebied, kort bij de grens met Nederland en is zowel per trein als per auto goed te bereiken. De stad is net als bijvoorbeeld Nijmegen een oud bezet gebied van de Romeinen. Het oriëntatiepunt van Keulen is de bekende Dom. Het immense bouwwerk heeft twee torens van 157 meter hoog. Het is mogelijk De Dom bezoeken en de torens beklimmen, dit is wel ene tocht met 509 treden. De stad wordt ook vaak aangeduid als Köln of Cologne.

Tips voor een bezoek aan Keulen: De Dom, het Domplein, het Ludwig Museum , het Romeins-Germaans Museum , de Altstadt -wijk, de Hohenzollernring en de Kerstkarkten.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 95,- p.p.Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Inwoners: 505.000. Kopenhagen ligt op de eilanden Seeland en Amager. De toeristische trekpleister van de stad is de Nyhavn , een haventje met kleurige huizen. In één van die huizen heeft de beroemde Deense dichter en (sprookjes)schrijver Hans Christian Andersen gewoond. Een Rondvaart door de kanalen van de stad is een must.

Tips voor een bezoek aan Kopenhagen:

De kanalen, het standbeeld van De Kleine Zeemeermin , De Strøget (de langste, verkeersvrije winkelstraat van Europa), de attractieparken Tivoli en Dyrehavsbakken (het oudste atractiepark ter wereld), en museum Het Dansk Design Center.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 195,- p.p.Lissabon

Lissabon is hoofdstad van Portugal. Er wonen ongeveer 610.000 mensen. De Portugese stad ligt op de rechteroever van de rivier de Taag en vlakbij de Atlantische Oceaan.

De ligging van Lissabon is prachtig. Op zeven heuvels en aan de rivier de Taag die overgaat in de Atlantische Oceaan. Het uitgaanscentrum van Lissabon is de Bairro Alto , ook de wijken Bairro en Alfama zijn erg geliefd bij toeristen vanwege de prachtige straatjes.

Tips voor een bezoek aan Lissabon:

de wijk Baixa met het plein Rossio , de wijk Belém, de Torre de Belém , het Dicovery Monument, een monument voor de ontdekkingsreizigers en het Parque das Nações.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 195,- p.p.Liverpool

Liverpool is een stad in het Noordwesten van Engeland. Inwoners: 415.000. Liverpool ligt aan de rivier de Mersey, welke de stad in tweeën deelt. Liverpool staat bekend als muziek- en voetbalstad, met als populairste exportproducten Liverpool F.C. en natuurlijk The Beatles met de bekende merseysound. De stad is de culturele hoofdstad van Europa in 2008 wat de binnenstad en het John Lennon Airport een prachtige opknapbeurt heeft opgeleverd.

Kortom, een geweldige stad met een echte traditionele Engels-Ierse-Schotse sfeer.

Tips voor een bezoek aan Liverpool:

Albert Dock, The Cavern Quarter, Anfield Road (Liverpool), Goodison Park (Everton), The Beatles Story, The Yellow Duck Tour, Merseyside Maritime Museum, Liverpool Tate, Met Quarter, The Walker Gallery, Mathew Street and The Cavern Club.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 185,- p.p.London

Londen is een metropool in Europa. Het is de hoofdstad van Engeland en Groot-Brittannië Inwoners: 7,5 miljoen. Londen is ene wereldstad met de beste theaters, museums en winkels van de wereld. De rivier de Theems deelt de stad in tweeën en het rijtje met bekende bouwwerken en wijken is groter dan bij iedere andere Europese stad. De stad is eigelijk te groot om slechts in ene weekend te bezoeken, maar het begin is er dan in ieder geval.

Tips voor een bezoek aan Londen:

The Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Hyde Park, Trafalgar Square, de Tower Bridge, Wembley, St. Paul’s Cathedral, West End, Oxford Street, Harrods, National Gallery, Notting Hill, Kings Cross en de Houses of Parliament

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 175,- p.p.Madrid

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. Inwoners: 3.33 miljoen. De stad bevindt zich 667 meter boven zeeniveau. Madrid is een zeer moderne stad met voor ieder wat wils. De stad heeft drie wereldberoemde musea welke liggen bij het Retiro Park, Museo del Prada, Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza. In deze Gouden driehoek bevinden zich onder andere werken van Picasso, Goya, El Greco en Salvador Dali.

Tips voor een bezoek aan Madrid:

Estadio Santiago Bernabeu, Estadio Vicente Calderon, Museo del Prada, Museo Reina Sofia, Museo Thyssen, Retiro Park, Plaza Mayor, Gran Via, de Koninklijke paleizen en San Andrés

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 195,- p.p.

Milaan

Milaan is na Rome de grootste stad van Italië. Inwoners: 1.34 miljoen. Milaan staat na de twee grote voetbalclubs vooral bekend om drie dingen; winkels, winkels en nog eens winkels. De stad wordt ook wel gezien als de modestad van de wereld, waar alle bekende ontwerpers hun ontwerpen aan de man brengen. Tevens is Milaan de meest succesvolle voetbalstad ter wereld, met de clubs A.C. Milan en Inter Milan, samen spelend in het San Siro stadion, ook wel het Guiseppe Meazza stadion genoemd.

Tips voor een bezoek aan Milaan:

De Dom van Milaan, Piazza del Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II, San Siro (Guiseppe Meazza), Monte Napoleone, Via Manzoni, Via Della Spiga en Santa Maria Dell Grazie

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 175,- p.p.Newcastle

Newcastle ligt in het noord-oosten van Engeland. Inwoners: ruim 263.000. De rivier de Tyne loopt langs de stad. Aan de ene kant van de Tyne ligt Newcastle, aan de andere kant Gateshead. In de praktijk zien de inwoners van beide gemeenten elkaar als één stad: Newcastle. De stad staat bekend als een geweldige shop stad, met prachtige winkels, winkelstraten en winkelcentra. Ook de haven aan de Noordzee moet u gezien hebben.

Tips voor een bezoek aan Newcastle:

Millennium Bridge , Tyne Bridge , The Saga, The Baltic en Northumberland Street

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 155,- p.p.
New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. De stad ligt aan de Oostkust en wordt door velen als de belangrijkste en bekendste stad van de wereld beschouwd. Inwoners: 9 miljoen. New York , the city that never sleeps, net als in een film. De skyline van New York is de meest gefotografeerde skyline ter wereld en levert prachtige plaatjes op in ieders album.

Voor een bezoekje aan deze stad kunt u gerust een dag of 4-5 uittrekken, Time Square en het Vrijheidsbeeld zijn slechts twee namen van iets wat u moet zien tijdens uw stedenreis.

Kortom, beleef uw eigen American Dream voor een levenslange herinnering.

Tips voor een bezoek aan New York:

Vrijheidsbeeld, Time square, Central Park, Ground Zero, Guggenheim Museum, Rockefeller Center, Yankee stadium, Liberty Island, Chrysler Building, Little Italy, Chinatown, Manhattan, het Metropolitan Museum of Art en Museum of Modern Art

Nu een compleet midweek met 4 overnachtingen al vanaf 995,- p.p.


Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Inwoners: ruim 510.000. De stad heeft een mooie bijzondere ligging, aan het begin van het 107 kilometer lange Oslofjord en omgeven door beboste heuvels. Oslo herbergt binnen haar stadsgrenzen 40 eilanden wat vrij uniek is.

Oslo kent prachtige topmusea, mooie parken en heel veel historie.

Tips voor een bezoek aan Oslo:

De Karl Johans Gate , het Koninklijk Paleis, de Nasjonalgalleriet, de Kathedraal van Oslo en Stortinget, Aker Brygge , het Akershus Slott , het Stadhuis van Oslo, het Vikingskipshuset , het Frammuseet , het Noors Volksmuseum en het Kon-Tiki Museum

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 195,- p.p.

Parijs

Parijs is de hoofdstad en met afstand de grootste stad van Frankrijk. Inwoners: 3 miljoen. De rivier de Seine deelt de stad in tweeën. Parijs behoort met Londen en Rome tot de bekendste steden van Europa. Jaarlijks trekt de stad miljoenen toeristen uit de hele wereld. Parijs geniet als stad van de liefde haar bekendheid door de vele historie en romantiek.

Tips voor een bezoek aan Parijs:

De Eiffeltoren, de Notre Dam, de Sacre Coeur , l’ Arc de Triomphe , het Louvre , l’ Avenue des Champs-Élysées , La Place de Tetre, de Rue de la Huchette en Le Marais

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 95,- p.p.

Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië. Tot 1993 was het de hoofdstad van Tsjecho-Slowakije. Inwoners: 1.22 miljoen. Praag is gebouwd op een heuvelachtig landschap. De Moldau stroomt door de stad heen. Praag heeft ook wel de bijnamen Gouden Stad en Stad van de Honderd Torens. Praag is een openluchtmuseum en heeft alle oorlogen zonder grote schade doorstaan.

Sinds de val van het ijzeren gordijn en het einde van de koude oorlog trekt het jaar in jaar uit miljoenen toeristen uit alle delen van de wereld. Veel historie met prachtige gebouwen.

Tips voor een bezoek aan Praag:

De Karelsbrug, De Burcht, Sint-Vituskathedraal , de Astronomische klok van het stadhuis, het Oude Stadsplein, het standbeeld van Johannes Hus, het Wenceslausplein , het Letná-park , de Pinkas Synagoge, de Joodse wijk en de rivier de Moldau

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 225,- p.p.

Rome

Rome is de hoofdstad en grootste stad van Italië. Inwoners: ongeveer 2.65 miljoen. Rome is gebouwd op zeven heuvels en ligt in het westen van Italië. De rivieren de Tiber en de Aniene stromen door de stad. Rome was jarenlang de machtigste stad ter wereld en is bovendien hoofdstad van het Katholieke geloof. Het Romeinse rijk is een van de grootste machten ooit. Voor toeristen is het de stad om lekker in het zonnetje de oudheid en de moderne wereld tot zich te nemen.

Tips voor een bezoek aan Rome:

Het Vaticaan, Sint Pieter skerk, het Colosseum , Het Forum Romanum , de Sixtijnse Kapel .

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 225,- p.p.
Stockholm

Stockholm is de grootste stad en hoofdstad van Zweden. Inwoners: een kleine 1,3 miljoen. De stad is gebouwd op veertien eilanden, op de plaats waar het Mälarmeer en de Oostzee elkaar raken. Overal in de stad, die een beetje heuvelachtig is, heb je mooie uitzichtpunten. En dan liggen er net buiten Stockholm nog duizenden kleine eilandjes. Een prachtige stad voor een rondvaart om alles goed in u op te nemen.

Tips voor een bezoek aan Stockholm:

De wijk Gamla Stan, Kulturhuset , het Vasamuseum , de Koninklijke paleizen en het monumentale Stadhuis (bekend van de jaarlijkse Nobelprijzen)

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 195,- p.p.
Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Alleen Madrid en Barcelona zijn groter. Inwoners: 800.000. Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, aan de Middellandse Zee.

Valancia is erg populair bij toeristen en beschikt over een prachtige jachthaven en een dito binnenstad. Het weer is er vaak goed en zorgt voor een gemoedelijke sfeer in de stad.

Tips voor een bezoek aan Valencia:

Ciutat de les Arts i les Ciències, het Turia-park , Opera Palau de les Arts, de Jachthaven, El Carmen , het Plaza de la Virgen , Estadio Mestella

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 225,- p.p.

Venetië

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. Inwoners: ongeveer 270.000. De stad ligt op 120 eilanden, midden in een lagune. In dit geval is de lagune een meer voor de kust van de Golf van Venetië. Het meer wordt door een zanddam van de Golf van Venetië gescheiden. De Golf van Venetie is weer een baai in de Adriatische Zee. Venetië iseen unieke stad, die gebouwd is op 120 eilanden. Er zijn meer dan 150 kanalen en 400 bruggen. Ze brengen je naar de mooiste pleinen, smalle steegjes en imposante bouwwerken. Het centrum van Venetië is het San Marcoplein . Hier vind je de bekende Basiliek van San Marco .

Tips voor een bezoek aan Venetië:

Het San Marco plein, de Basiliek van San Marco, het Dogenpaleis, het Canal Grande en de Rialtobrug.

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 225,- p.p.

Wenen

Wenen is de hoofdstad en met afstand grootste stad van Oostenrijk. Inwoners: 1.7 miljoen. Wenen ligt aan de Donou en is dé bakermat van de klassieke muziek. Componisten als Mozart en Strauss plaatsten de stad voor eeuwig op de wereldkaart. Met een eeuwenoude historie, de muziek van Mozart en Strauss en de paleizen uit de tijd van Sissy als toeristische trekpleister is Wenen een bezoek meer dan waard.

Tips voor een bezoek aan Wenen:

Het Prater, Het Hofburg Paleis , Schloss Schönbrunn , Tiergarten Schönbrunn , het Hofburg Paleis , het Belvédère park, Paleis Oberes Belvédère , het Mozarthuis

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 115,- p.p.Zurich

Zürich is de grootste stad en het economisch hart van Zwitserland. Inwoners: 340.000. Dertig procent van de inwoners is van buitenlandse komaf. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Limmat en aan het Meer van Zürich. Zurich, de stad van het goud en het onderkomen van de Zwitserse banken. Naast dit alles heeft zit stad ook vol toeristische attracties.

Tip voor een bezoek aan Zurich:

Het zakencentrum, Grossmünster kerk, Bahnhofplatz, Fraümunster, het Kunsthaus

Nu een compleet weekend met 2 overnachtingen al vanaf 125,- p.p.
Kickoff Stedenreizen

Een compleet weekend is op basis van de volgende onderdelen:

· Retourvlucht

· 2 overnachtingen op basis van logies met ontbijt

· U verblijft in een (middenklasse) 3 sterren hotel in het stadscentrum

· Alle belastingen en toeslagen, dus ook luchthavenbelasting en toeristenbelasting

· De prijs bij Antwerpen, Berlijn, Brussel, Keulen, Parijs, Wenen en Zurich is op basis van eigen vervoer per auto. Uiteraard is het ook mogelijk om per vliegtuig of trein te reizen op deze steden, u kunt uw wensen per email zelf aangeven, daar passen wij de reis op aan.

· De prijs bij New York is op basis van 4 nachten en 5 dagen, een midweek.

· Alle reizen worden op uw wensen aangepast. Eventueel met een bezoek aan een Theater, Schouwburg, Sportwedstrijd.

Een combinatie van meerdere steden in een reis is mogelijk.
Informeert u gerust even vrijblijvend naar de mogelijkheden en goedkoopste stedentrips door uw vragen te emailen naarinfo@kickoffstedenreizen.nl


Met vriendelijke reisgroet,


Kickoff Stedenreizen
Kvknr.: 08163379     BTWnr.: NL193331822B01   Rabobank: 38.47.72.250